Sprzet agd electrolux

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w liczną kwota profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w wysokiej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż jest faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Powiększa się też zwłaszcza w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasy, która charakteryzuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten wykonywa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Najbardziej ważną cechą są noże uczynione ze pewni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży czas czasu. Szatkownica może być wyposażona na żądanie w nowe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią obecne być niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.